Kontaktiraj nas
TELEFON: + 86-579-87448268
Faks: + 86-579-87448257
E-mail: sales@chinanorthstar.cn
Adresa: Industrijska zona sedam sela, grad Ćiying, grad Yongkang, 321306, provincija Zhejiang, Kina
Dom > Novosti > Sadržaj
Pažnja treba da se plati za upotrebu baklje
Dec 02, 2017

(1) pre upotrebe je potrebno provjeriti njegovu ejekciju. Prvo, gumena cijev za kiseonik je pričvršćena za spoj kiseonika, tako da je gorionik povezan sa kiseonikom. U ovom trenutku se prvo otvori ručnom taster za kontrolu acetilena, tada se otvara ručni točak koji reguliše kiseonik, a prst se pritiska na acetilenski spoj. Ako se prsti oseća usisavanje, to pokazuje da je usisna funkcija normalna. Ako nema usisavanja, pa čak i povratka kiseonika iz spoja acetilena, to pokazuje da nema kapaciteta izbacivanja i mora se popraviti. U suprotnom, strogo je zabranjeno.


(2) epruveta acetilenske gume se zatim pričvrsti na spoj acetilena nakon što se gorionik testira normalno. Uopšteno je obavezno da spoj kiseonika mora biti čvrsto povezan sa gumenom cijevi kiseonika, tj. Zategnuti žicu pomoću žice ili žarene žice. Cevi za usisavanje acetilena i cevi za acetilen gume treba izbegavati vezu suviše čvrsta da bi bila jednostavna za pričvršćivanje i lako se povući. Istovremeno, potrebno je provjeriti normalno i curenje drugih gasnih kanala, ventila za regulaciju gasa i varilačke mlaznice.


(3) ako je gornja inspekcija kvalifikovana, može se zapaliti. Regulator koji reguliše kiseonik treba lagano otvarati kada se paljenje upali, a zatim treba otvoriti regulator acetilena. Plamen mora biti podešen odmah nakon paljenja, tako da plamen može doseći svoj normalan oblik. Ako je podešavanje nenormalno ili postoji fenomen gašenja požara, proverite da li je curenje ili cevovod blokiran i popraviti. Takođe možete otvoriti ventil za paljenje acetilena, acetilen upaljen i dimni pepeo, a zatim odmah otvoriti regulaciju kiseonika o Yi Yi vatrogasnom festivalu. Ova metoda može izbjeći privatni fenomen požarne eksplozije kablova tokom paljenja, ali iu slučaju isporuke kiseonika nakon što se odmah otpušta kiseonikom, sprečava eksploziju, ovaj metod može lako pronaći plamenicu za paljenje blokirana i druge probleme, to je malo čađi, utiču na zdravlje, ali je pogodan za siguran rad.


(4) kada se upotreba zaustavi, regulacioni ventil za acetilen najprije mora biti zatvoren, a onda se regulira ventil za kiseonik kako bi se sprečilo da plamen napadne i proizvede pepeo. U postupku upotrebe, ako se pojavi otapanje, ventil regulatora acetilena treba brzo zatvoriti i ventil za regulaciju kiseonika je zatvoren. Nakon što se kaljenje ugasi, ventil za regulaciju kiseonika se otvara, a preostali plamen i pepeo u bakljici su odduženi, a prednji deo držača gorionika se ohladi u vodi.


(5) u postupku upotrebe, ako se utvrdi da je gasni kanal ili ventil imao curenje plina, rad treba odmah zaustaviti, a curenje plina može biti uklonjeno da bi se nastavio koristiti.


(6) svi plinski kanali na bakljici ne smeju biti zagađeni uljem, kako bi spriječili sagorevanje i eksploziju kiseonika. Štaviše, zglobna površina zavarivačke mlaznice ne može biti modrica kako bi se sprečilo curenje vazduha.


(7) nakon zaustavljanja baklje, varilačka baklja treba postaviti na odgovarajuće mjesto, ili gumena cijev se demontira i baklje se čuva u alatnom sandučetu. Strogo je zabranjeno skladištenje varilačke sijalice sa izvorima gasa u alatnom polju.