Kontaktiraj nas
TELEFON: + 86-579-87448268
Faks: + 86-579-87448257
E-mail: sales@chinanorthstar.cn
Adresa: Industrijska zona sedam sela, grad Ćiying, grad Yongkang, 321306, provincija Zhejiang, Kina
Dom > Novosti > Sadržaj
Uobičajeni pogrešni i eliminacioni način gasne baklje
Dec 02, 2017

(1) "Ba, Ba" zvuk (snimanja) i fenomen kontinualnog požara. To je zbog dugotrajne upotrebe varilačke baklje, nečistoća u acetilenu, posebno kalcijum-hidroksida i druge čađi na unutrašnjem zidu cijevi za izbacivanje. Isključiti sa finom otvorom od pucanja Slama blok žice urezivanje unutrašnjosti čađi, naročito u slam srušeni kraj rupe od 10mm, ali također i za čišćenje.


(2) mogućnost izbacivanja je mala, a plamen je manji. Zbog debljine igle klipa kiseoničnog ventila ili zbog različite osi klipa kiseonika i otvora mlaznice ventila kiseonika i otvora za regulaciju kiseonika, tako da treba ukloniti akumulaciju pepela i iglu za ravnanje ventila .


(3) nema sposobnosti izbacivanja, a istovremeno pojavljuje se suprotna pojava. Postoje nečistoće ili zatvaranje mlaznice za zavarivanje u rupu cevi. Ako mlaznica nije blokirana, cevi acetilen gume treba istovariti, a mlaznica može biti blokirana prstima, a ventil za kontrolu kiseonika će se otvoriti kako bi se kiseonik vratio, a nečistoće će se odvesti iz acetilenske spojnice . Kad je potrebno, smeša se može ukloniti i ukloniti unutrašnje nečistoće. Ako zavarivanje mlaznice bude zapušeno, dostupno kroz iglu i tkaninu, čistiće se.


(4) kada se plamen upali, plamen je suviše mali. Pošto se nosi iglica od kiseoničkog ventila i praznina je prevelika, iglica ventila i otvora za iglu su uzrokovana različitim osama, a igla klipa kisika mora biti zamenjena.


(5) refluks na acetilenskom zglobu. To je uglavnom labavo i curenje mlaznice koja je u skladu sa iglorom kiseonika i treba ga zategnuti.


(6) fenomen kontinualnog gašenja požara dolazi kada se zavaruju veliki zavareni ili zavareni zavari. Razlog je u tome što je temperatura mlaznice za zavarivanje i mješovite cevi za gas dovedena previše, ili je usta u ušima slobodna. U ovom trenutku acetilen treba zatvoriti, mlaznica za zavarivanje se potopi u vodu kako bi se ohladila ili zategnula varilna mlaznica, ili je azbestni konop navlažen vodom, a zavarivanje mlaznice i cijevi za mešanje cijevi su omotane.