Kontaktiraj nas
TELEFON: + 86-579-87448268
Faks: + 86-579-87448257
E-mail: sales@chinanorthstar.cn
Adresa: Industrijska zona sedam sela, grad Ćiying, grad Yongkang, 321306, provincija Zhejiang, Kina
Dom > Novosti > Sadržaj
Kako raditi gasno baklje
Dec 02, 2017

Pištolj za zavarivanje je glavni alat za zavarivanje plinom. Postoji mnogo načina klasifikacije, kao što je mešanje zapaljivog gasa i kiseonika, koji se mogu podijeliti u dvije vrste: tip ejektiranja i jednak pritisak. Ako je tip zapaljivog gasa podeljen, može se podijeliti na acetilen, vodonik i naftni gas. Prema broju plamena po plamenu i višestrukom plamenu, metod se može podijeliti u dvije kategorije: ručni i mehanički. Međutim, najvažnija je plamenica za gasno zavarivanje, koja se koristi za protok acetilena kroz apsorpciju kiseonika, tako da je moguće koristiti acetilen srednjeg tlaka ili niske tlaka radi pravilnog rada baklje. U procesu korišćenja baklje, treba obratiti posebnu pažnju na sljedećih 9 stavki:


1. Pištolj za varenje ejektora mora proveriti da li je njegov učinak izbacivanja normalan pre paljenja, kao i curenje spojnih dijelova zavarivačkog pištolja i igličasti ventil koji regulira ručicu.


2. Nakon što je gore navedeno ispitivanje kvalifikovano, može se paliti. Pokrenite acetilenski točak prilikom paljenja, zapalite acetilen i odmah uključite kiseonik da biste podesili ručicu i regulisali plamen. Prva metoda paljenja i u poređenju sa metodom otvaranja nakon acetilena kiseonika, ima prednost, može izbegavati paljenje kada se javlja fenomen detonacije, lako se otkrije da li varilačka baklja zaglavi i druge bolesti, plamte slabim postepenim jakim, stabilnim plamenom itd. Takođe može napraviti kiseonik za podešavanje ručnog točkića kada je paljenje blago otvoreno, reguliše ručicu i odmah otvori acetilen paljenje, ali kada baklje blokira verovatne kanale acetilenskog plina, formira stanje sagorevanja, pa je iz bezbedonosne perspektive generalno preporučuje se da se koristi prvi metod.


3. Kada plamen prestane da se koristi, acetilen treba uključiti da bi podesio ručicu kako bi sprečio povratak i crni dim.


4. Gasne stezaljke leme ne smeju biti zagađene uljem, u slučaju da kiseonik ispunjava mast i eksplozija se upali.


5. Izaberite odgovarajuću varilicu i zavarivaču prema debljini delova za zavarivanje. Pritegnite mlaznicu za zavarivanje pomoću ključa i okretanjem dok vazduh ne izađe.


6. U procesu upotrebe, ukoliko dođe do curenja plina u gasnom putu ili ventilu, rad treba odmah zaustaviti i curenje vazduha će biti eliminisano pre nego što se može ponovo koristiti.


Nemojte lagati na zavarivanju ili na tlu sa gorionikom.


8. Posle suspenzije ili završetka rada, bočice kiseonika i acetilena se zatvaraju i ruke manometra prenose na nulu. Takođe, pištolj za zavarivanje i kolut za cijevi treba postaviti na zidnu policu ili gumenu cijev kako bi se pištolj za zavarivanje u kutiji za alat uskladištio.


9. Kada je glava zavarivanja blokirana, zabranjeno je trljanje glave i ploče, a igla treba očistiti da bi se uklonila blokada.