Kontaktiraj nas
TELEFON: + 86-579-87448268
Faks: + 86-579-87448257
E-mail: sales@chinanorthstar.cn
Adresa: Industrijska zona sedam sela, grad Ćiying, grad Yongkang, 321306, provincija Zhejiang, Kina
Dom > Novosti > Sadržaj
Kako bezbedno koristiti torch
Dec 02, 2017

Baterija za varenje poznata i kao pištolj za zavarivanje, uloga je mešanje zapaljivog gasa i kiseonika, formirajući određenu energiju plamena za zavarivanje. Upotreba varilačke sijalice treba da bude u skladu sa odgovarajućim zahtevima države. Prema načinu zapaljivog gasa koji ulazi u komoru za mešanje, može se podijeliti na usisnu i isobaričnu.

Da bismo osigurali sigurnost varilačke baklje, obratiti pažnju na sledeće tačke:

1, pre upotrebe, prvo treba proveriti performanse izbacivanja. Prvo priključen na cijev za kiseonik, pristup kondenzatoru od 1 ~ 4, acetilen ne preuzima kontrolu, otvara ventil kiseonika i acetilen ventila, pritisak s prstima u acetilen ulaznoj cevi, ako postoji dovoljno usisavanja, a onda se puca normalno apsorpcioni kapacitet; ako nema usisavanja, ili čak iz odliva kiseonika, onda se nakon popravke ne sme koristiti nikakav apsorpcioni kapacitet. Peć za zavarivanje pod pritiskom proverava da li postoji blokada na putu za gas.

2, pre upotrebe, treba proveriti i curenje mlaznice za zavarivanje i vazdušni ventil. Zatvorite ventil, ubacite gorionicu u vodu, a zatim prođite u kiseonik i acetilen. Ako se voda ne pojavi u vodi, to će dokazati da je zapušenost vazduha dobra.

3, svi plinski kanali na bakljici ne smeju biti zagađeni uljem kako bi se spriječilo opekotanje i eksplozija kiseonika. Istovremeno, zglobna površina zavarivačke mlaznice ne sme biti modrica kako bi se sprečilo curenje vazduha i uticalo na upotrebu.

4, paljenje može početi sa acetilenskim ručnim točkom, upaliti acetilen, odmah otvoriti kontrolni ventil kiseonika, ručnim točkom regulirati plamen, a takođe i okrenuti ručicu za kontrolu kiseonika prilikom pucanja, zatim započeti acetilen za podešavanje ručnog točka i odmah se upaliti. Za zahtjeve sigurnosne operacije predlaže se da se prethodni metod paljenja usvoji. Za uski radni prostor i lošu provetravanje i nekoliko zavarivanja zavarivanja u isto vreme, kako bi se poboljšali uslovi sanitarne zaštite, takođe se može usvojiti i drugi metod paljenja.

5. Kada se upotreba zaustavi, prvo je zatvoreno ručno kolo acetilena, a tada kružni ručni točak zatvoren, kako bi se sprečilo spaljivanje plamena i stvaranje crnog dima. Kada je zavarivač u radu, ako se promeni pritisak acetilena i kiseonika ili protoka, ne može da zadovolji radne zahteve. Kada je potrebno zavarivanje, moramo zaustaviti zavarivanje, ponovo gašiti plamen i vatru nakon tretiranja. Zabranjeno je podešavanje plamena plamenom kako bi se sprečilo otpuštanje izazvano fluktuacijom pritiska i proticaja generatora.

6, nakon zaustavljanja upotrebe, varilačka bakljica treba da bude visela na pravom mestu, ili ukloniti crijevo i spremiti baklju u alat. Zabranjeno je radno koristiti bez istovara crijeva i trajno povezati baklje, crevo i izvor gasa.

Pored toga, temperiranje je cilindar za zavarivanje plamena, varilačka baklja od katetera do acetilenskog i acetilenskog generatora i tako dalje. Ako se tokom operacije pojave otopljavanje, ručno kolo koje reguliše kiseonik treba brzo da se ugasi, a tada bi trebalo zatvoriti ručno kolo za kontrolu acetilena. Nakon što se kaljenje ugasi, zavarivanje mlaznice se ohladi u vodi, zatim se otvori kiseonik i pepeo u plamenu se odzrači, a zatim se paljenje ponovo zapali. Uz to, acetilensko crevo na baklu može se izvući u slučaju nužde. Zbog toga je obično potrebno da crevo kiseonika mora biti čvrsto povezano sa bakljom, a crevo za acetilen priključeno na zglob za zavarivanje, bez curenja vazduha i lako se povezati ili spustiti.